Loading...
Loading...
HAIRWAVE

Een volle bos glanzend haar, mooie lange lokken: de droom van menig vrouw. De vraag naar haarverlenging en haarvermeerdering is de afgelopen jaren dan ook steeds meer gestegen.

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel technieken ontwikkeld. Opmerkelijk is dat veel van deze methodes schadelijk zijn voor het eigen haar.

Daarom heb ik gekozen voor hairweave. Een hairweave is een mooie manier van verlengen die niet schadelijk is voor uw eigen haar. Bij deze manier van verlengen wordt er gebruik gemaakt van haren aan een trends. Dit zijn hele matten met 100% natuurlijk haar, die ik in uw eigen haar naai met speciaal garen.

Een hairweave wordt bij u ingezet op de volgende manier:

Ik verdeel het haar in delen. Hierna maak ik vlechten (cornrows) horizontaal op de hoofdhuid. Dit wordt zo strak mogelijk ingevlochten met een speciale elastiek. Vervolgens nemen we de weave erbij om het te bevestigen aan de vlechten. Het haar wordt vastgenaaid aan de vlecht met speciaal daarvoor bestemd garen. Dit garen is ontzettend stevig, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat het losraakt.
Doordat het haar gaat groeien gaan de vlechtjes uitzakken. Gemiddeld blijft het 6 tot 8 weken zitten.
De weave is makkelijk uit je haar te verwijderen en kan daarna meteen weer opnieuw ingezet worden. Het haar gaat ongeveer 9 maanden tot 1 jaar mee.
Na het zetten van de weave word het haar in model gesneden.

U kunt mij natuurlijk altijd bellen en vrijblijvend een afspraak maken om te kijken of het iets voor u is.

Herkomst

De oorsprong van ons haar is zowel Europees als Indisch.

Al meer dan 2000 jaar offeren Indiase vrouwen hun haar bij plaatselijke tempels. Dit ritueel is een belangrijk onderdeel van de cultuur in het leven van de gelovige Indiaanse vrouw, sommige vrouwen nemen zelfs meerdere malen deel aan dit ritueel in hun leven. Zij geloven dat zij door deze vorm van nederigheid worden opengesteld voor de positieve energie van de goden en de natuur. Dankbaar zijn deze vrouwen omdat zij dit offer mogen brengen, want op deze manier worden zij gezegend; een belangrijke stap in de reis naar verlichting.

Vroeger werd dit haar verbrand, maar tegenwoordig wordt het opgekocht door haaragenten. De vrouwen die haar offeren zijn zich ervan bewust dat het haar wordt doorverkocht en de tempel hier een aannemelijk bedrag voor ontvangt. Zij vinden dit geen probleem, omdat de opbrengsten worden teruggegeven aan de samenleving in de vorm van onderdak, medische zorg en scholing.

Daarbij word het Indisch haar vermengd met Europees haar voor de best verkrijgbare kwaliteit.

Het haar

Het haar waar ik mee werk is 100% natuurlijk en wordt op een haarvriendelijke manier bewerkt, waardoor de natuurlijke look wordt behouden en niet is te onderscheiden van het eigen haar. Het proces om het haar lichter te maken en te zorgen dat het mooi blijft kost ongeveer vijf weken.

Het haar in onze hairweaves is onderworpen aan een zeer streng selectieproces, om de kwaliteit voor u te kunnen garanderen. Alleen het allerbeste haar komt in aanmerking voor Natural Hair Company.

Alles wordt geselecteerd op dezelfde lengte, van aanzet tot punt een volle hairweave. Daarnaast wordt het haar altijd Remy gesorteerd, dit betekent dat de haarschubben van de hairweave dezelfde kant op staan. De voordelen van Remy gesorteerd haar is een natuurlijke valling en langere houdbaarheid van de hairweave. De inzetrand van onze bevestigingsmethode is flinterdun. Dit alles resulteert in een prachtig product wat met de juiste verzorging zeker 9 tot 12 maanden meegaat.

 

Verzorging

Een hairweave heeft niet volledig dezelfde structuur als Europees haar, omdat een deel van het haar afkomstig is uit India. Dit haar is van nature zwart, maar heeft meerdere behandelingen ondergaan om het in dezelfde haartinten te verkrijgen zoals Europese vrouwen. Wanneer u niet de juiste producten gebruikt en het haar niet goed behandeld kan het er onverzorgd uitzien en droog aanvoelen. Dat willen we natuurlijk graag voorkomen, dus hier volgen een aantal adviezen en tips.

Do’s

Het is erg belangrijk om het haar regelmatig te borstelen. Gemiddeld verliest u 80 tot 100 haren per dag. Ook uit de hairweaves zult u haar verliezen, dus schrik niet als u merkt meer haar te verliezen dan normaal, aangezien u meer haar heeft nu.

Voor het wassen borstelt u het haar eerst goed uit. Zo verwijdert u al veel onzuiverheden en wordt het wassen eenvoudiger. De beste manier is om het haar 2 keer per week te wassen. Gebruik daarnaast 1 keer per week een masker voor extra verzorging.

Was de hairweave in de lengte en niet wild door elkaar. Het eigen haar kunt u wassen zoals u gewend bent. De hairweave wordt niet vanuit het lichaam gevoed, dus moet u goede shampoo en conditioner gebruiken. De beste manier is om een conditioner en masker te gebruiken die het haar extra zacht maken. Mocht u een haarmasker gebruiken, sluit de behandeling dan alsnog af met een conditioner. Borstel het haar altijd nog een keer door als het haarmasker of de conditioner aan het intrekken is. Gerbruik de conditioner en/of het haarmasker alleen op de lengte en de punten van het haar, nooit op de hoofdhuid of de aanhechting van de hairweaves. Om het haar te drogen kunt u het best de haren zachtjes met de handdoek uitknijpen. Vervolgens begint u rustig met het uitkammen vanaf de punten.

Gebruik voor handdoekdroog haar altijd een hittebeschermer. Dit voorkomt uitdroging van het haar tijdens het föhnen. Wanneer u haarmousse gebruikt, breng die dan alleen in uw eigen haar aan.

Föhn het haar altijd nadat u het heeft gewassen. Hiermee polijst u het haar waarvan het mooi gaat glanzen en voorkomt u klitten en pluizig haar. Begin met föhnen in het onderste deel van de hairweaves, zet de bovenkant van het haar vast met een klem en zorg dat de vlechtjes goed droog zijn. Föhn als laatste de bovenkant van uw haar. Gebruik keramische borstels; deze geleiden de hitte goed. U moet uw haar nooit föhnen met uw hoofd naar beneden, want dan föhnt u tegen de richting van de haarschubben in en dit kan klitten veroorzaken.

Voor de finishing touch kunt u n het stylen een haarserum gebruiken. Het serum zorgt ervoor dat het haar glanst, zijdezacht aanvoelt en natuurlijk wordt. Gebruik niet meer dan 2 druppels.

Don’ts

Ga nooit met nat haar slapen. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben op blijven staan, waardoor er veel klitten ontstaan.

Steek nat haar nooit op, zorg eerst dat uw haar goed droog is.

Ga nooit met los haar zwemmen.

Bezoek geen sauna zonder bescherming voor het haar.

Gebruik geen olie in het haar. Dit kan het haar verstikken als er teveel van gebruikt wordt.

Het voorkomen dat de beginpuntjes gaan kriebelen. Indien dit voorkomt is het belangrijk om niet te krabben met uw nagels. De hoofdhuid moet wennen aan het feit dat er een hairweave bevestigd is aan de hoofdhuid, wat meer druk geeft bij de beginpuntjes. Wanneer het toch erg kriebelt, druk dan met uw platte vinger waar het jeukt. Een klein beetje dagcréme bij de beginpuntjes kan ook helpen.

Extra tips

Stylingproducten zoals haarmousse of haarlak mogen altijd gebruikt worden, maar let op dat er niet teveel alcohol in verwerkt zit, want daar droogt het haar van uit.

In de zomer zal het haar altijd droger zijn dan in een ander seizoen. Door transpiratie en de warmte wordt er vocht ontrokken uit het haar. Daarnaast zijn zon, zee, chloorwater en airco ook slechte invloeden van buitenaf. Mocht u in de zomer willen veranderen van hairweave, doe dat dan na de vakantie, zodat u langer plezier hebt van het haar.

Slaap het liefst met het haar in een vlecht of een knot op uw hoofd. Zo blijft het haar in een betere staat en het mooist.

Hairweaves zijn na verloop van tijd aan vervanging toe, dit zal na ongeveer 9 tot 12 maanden het geval zijn.